Vergelijk offertes, zo blijft de scherpste prijs verzekerd

Een raam kies je niet zomaar. Ramen bepalen in sterke mate de uitstraling van uw huis. Kies daarom uit de vele verschillende raamprofielen.

Waarom een nieuw hoogisolerend raam plaatsen

Er bestaan verschillende redenen om een nieuw raam of meerdere nieuwe ramen te plaatsen. Een doorslaggevende factor kan de besparing op uw energiefactuur zijn. Ongeveer 40% van de warmte in een huis ontsnapt via de ramen. Door te kiezen voor een raam met een hoge isolatiewaarde bespaar je zo al snel enkele honderden euro’s op je energiefactuur.

Daarnaast kunt u het uitzicht van uw woning aanzienlijk verbeteren met een mooi raam. Dit en het energiebesparende effect doet de waarde van uw huis stijgen.

Kies het juiste raamprofiel

Hoe moet je een keuze maken uit al die soorten raamprofielen? Het esthetische aspect speelt natuurlijk een grote rol. Een houten raamprofiel heeft een heel andere uitstraling dan PVC of aluminium raamprofielen.

Maar er komt meer bij kijken dan enkel de look. Zo is een raam met een houten profiel moeilijker in onderhoud, maar kan je ze wel makkelijk overschilderen en dus veranderen van kleur. Een PVC of aluminium raamprofiel heeft het voordeel dat ze geen aparte behandeling nodig hebben. Verder is er natuurlijk een prijsverschil. Vergelijk daarom verschillende aanbiedingen.